GBG Logo
  • en

Viktig seger för Team Brunel

Klockan 04.39 anlände Team Brunel till Cardiff som segrare i den nionde delsträckan av Volvo Ocean Race. Resultatet bäddar för en spännande avslutning av tävlingen med tre lag inom tre poäng inför etappen till Göteborg.

Den nionde etappen av Volvo Ocean Race är avgjord. Det holländska laget Team Brunel tog sin tredje raka pallplats och vann etappen. På väg mot målet i Cardiff gick de om tävlingens andra holländska lag Team AkzoNobel på upploppet i lätta vindar. Segermarginalen blev bara 4 minuter och 5 sekunder. Eftersom delsträckan över Atlanten gav dubbla poäng och Team Brunel dessutom fick ett extra för segern tilldelades de 15 viktiga poäng.
– Vi är jätteglada för det här resultatet och att slå de två röda båtarna var vårt mål, säger Bouwe Bekking, Skeppare för Team Brunel. Det är härligt att vinna och att få bonuspoängen och att till slut vinna en härlig kamp mot AkzoNobel. Alla i laget är glada.

Bekking gör sitt åttonde Volvo Ocean Race men har aldrig vunnit tävlingen.
– Vi fortsätter titta framåt. Vi har hämtat in på MAPFRE och Dongfeng och totalsegern är fortfarande vårt stora mål, säger han.

Spanska MAPFRE, som toppade tabellen inför etappen slutade femma vilket gör att Dongfeng nu tagit över totalledningen. Men det skiljer bara tre poäng mellan de tre topplagen inför de två sista etapperna som går till Göteborg och sedan vidare till slutmålet Haag. Oavsett vem som vinner kommer resultatet bli historiskt eftersom inget spanskt eller kinesiskt lag vunnit någonsin vunnit Volvo Ocean Race. Och kanske kan Bekking äntligen lyckas ta sin första seger.

Leg 9, from Newport to Cardiff, arrivals. 29 May, 2018.

Etappen från Newport startade den 20 maj och var 5700 sjömil lång. I mitten av etappen slog Team AkzoNobel fartrekord i Volvo Ocean Race. Genom att segla 602,51 sjömil på ett dygn blev de det första laget i tävlingens historia som seglade över 600 sjömil på 24 timmar.

För Turn the Tide on Plastic och Martin Strömberg ser delsträckan ut att sluta med en sjätteplats. Klockan nio svensk tid i morse hade de drygt 12 sjömil kvar till mållinjen medan konkurrenten Scallywag var 135 sjömil bakom.

Etappen från Cardiff startar den 10 juni och båtarna väntas nå Göteborg 14-15 juni. Hamnstoppet i Göteborg pågår 14-21 juni.


Publicerat för 7 månader sedan