GBG Logo
  • en

Upptäck Göteborg i Stadens Paviljong

Göteborgs Stad har stora rekryteringsbehov och söker allt från ingenjörer till förskollärare. Det syns i Stadens Paviljong under Volvo Ocean Race, som i år är inriktad på jobb och karriär. Men besökarna kan också följa det som sker i ett växande Göteborg, med hjälp av ny teknik och ett brett seminarieprogram.

I morgon beräknas de sju båtarna anlända till Göteborg och samtidigt öppnar Race Village i Frihamnen. Mitt i området finns Göteborgs Stads paviljong som ska fungera som en mötesplats i seglingsvimlet. Här visar staden upp Göteborgs utveckling och det sker med hjälp av 3D-teknik, före- och efterbilder och inte minst samtal med besökarna. En stor del av det breda seminarieprogrammet handlar också om hur staden ska växa och förändras.

Samtal och kloka tankar:
– Jag hoppas på massor av bra samtal, möten och kloka tankar, och att folk kommer hit och hänger med oss, säger Jessica Lindroth, som är projektledare för paviljongen.
Stadens förvaltningar och bolag presenterar sin verksamhet i sex inredda containrar i paviljongen och i ett tält hålls seminarierna. Förutom stadsutveckling kommer Göteborgs Stad att marknadsföra möjligheterna till jobb och karriär inom staden.
– Vi har stora rekryteringsbehov inom många områden och är en stor arbetsgivare, så här finns möjligheter att utvecklas och växa, säger HR-direktören Tina Liljedahl-Scheel.
Flera seminarier är därför inriktade på HR-frågor. Bland annat kan man göra ett rekryteringsquiz och vinna en karriärcoachning.

Verksamheter och teman i utställningscontainrarna:
Älvstranden Utveckling
Göteborg Energi
Göteborgs Hamn
Jämlikt Göteborg
Stadsutveckling
Stadens HR-verksamhet

Seminarietips under Volvo Ocean Race-veckan:
Gör din garderob större – förändra världen! Om delningsekonomi. Evelina Johansson, Älvstranden Utveckling Torsdag 14 juni kl 16:20-16:40

Göteborgarens energianvändning – hur hållbar är den? Eric Zinn, Göteborg Energi. Fredag 15 juni kl 15:00-15:20

Röd Gul Blå Grön – kan man vara en färg? Om personlighetstester. Patricia Bergenhem, Center för Ledarutveckling. Lördag 16 juni kl 13:00-14:00

Gör vårt rekryteringsquiz och vinn en karriärcoachning! Anders Hansson, Intraservice. Måndag 18 juni kl 13:20-13:40

Mera stad i staden! Så ska Göteborg växa. Magnus Sigfusson, Stadsledningskontoret. Tisdag 19 juni kl 13:20-13:40

Hur löser vi hyresrätter med lägre hyra i Frihamnen? Kristian Käll, Älvstranden Utveckling. Onsdag 20 juni kl 15:20-15:40

Stadens paviljong ett uppdrag från kommunfullmäktige
Göteborgs kommunfullmäktige har beslutat att Volvo Ocean Race ska användas som en kommunikationsplattform för att berätta om stadens verksamhet.

Se hela seminarieprogrammet här!


Publicerat för 6 månader sedan