GBG Logo
  • en

Upplev och testa segling

Volvo Ocean Race är världens främsta havskappsegling. Förutom att följa etappspurten, In-Port Race och etappstarten finns det också spännande sätt att själv få prova på segling i Race Village.

Det är svårt att föreställa sig varför man vill delta i Världens tuffaste havskappsegling. En kall, blåsig och blöt resa runt jorden. Ändå är det många seglare som gör det gång på gång. Kanske är det för att de vill komma nära naturen och såklart – vinna. I Race Village finns det flera aktiviteter som ändå kan ge dig en smak av hur det är att segla runt jorden.

För det första kommer tävlingsbåtarna att ligga förtöjda Frihamnen under hela veckan när de inte används för träningsseglingar. Båtarna som seglar Legends Race ligger förtöjda på Legendsbryggan och de är även öppna för besökare som vill kliva ombord under  lördag kl 15.00-17.00 och på tisdag 16.00-18.00. Under lördag 13.00-14.00 sker också ”Parade of Sails” som är en parad med båtarna på vattnet vid Frihamnspiren.

Race Boat Experience är en fullskalig modell i genomskärning av en Volvo Ocean 65:a, den båttyp som lagen i Volvo Ocean Race använder. Det här är en bra plats att starta på om du är nyfiken på hur seglarnas hem under de senaste åtta månaderna ser ut. Utställningen är öppen alla timmar under evenemanget.

I Musto Vinsch Challenge kan du utmana dina vänner i en kraftmätning med en vinschstation som fungerar precis som den gör på tävlingsbåtarna. The Globe bjuder varje dag på spännande filmvisningar som handlar om upplevelsen av att segla Volvo Ocean Race. Musto Vinsch Challenge är också öppen alla timmar under evenemanget.

Det finns också möjligheter att prova på olika typer av segling. Blokart är en slags gokart som drivs att vinden med ett stort segel. Blokart-området är öppet hela evenemanget.

Projektet Vattenvana kommer också att finnas på plats under Volvo Ocean Race för att erbjuda alla besökare chansen att prova på och lära sig grunderna i segling.  Accessjollarna som kommer att finnas på plats är lite extra stabila att segla med. Dessutom är de tillgänglighetsanpassade så att alla människor oavsett funktionsvariation kan få prova på aktiviteten. Provseglingen kommer att vara tillgänglig dagtid under samtliga dagar och är helt kostnadsfri.

Volvo Ocean Race Youth Academy är en kappsegling för unga seglare som avgörs i Optimistjollar i Race Village på lördag 11.00-16.00 med prisutdelning 17.00-17.30på stora scenen.

Läs mer om vårt program här.


Publicerat för 6 månader sedan