GBG Logo
  • en

Strömberg med i täten på väg runt Skottland

Båtarna i Volvo Ocean Race är på väg att runda Skottland och Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic ligger trea. Båtarna beräknas nu anlända till Göteborg under natten till fredag.

Här ser du var båtarna befinner sig. 

Efter en långsam start har de sju Volvo Ocean Race-båtarna fått upp farten sedan igår kväll. Spanska MAPFRE leder följda av tvåan Dongfeng Race Team (KINA). Under tisdagen tog de sig genom ett lättvindsområde utanför Irland och under natten har Turn the Tide on Plastic seglat upp från sjätte till tredje plats.
– Vi har gjort bra ifrån oss hittills och hänger med i täten, säger Martin Strömberg. Vi hade segling upp för Irlands kust, otroligt spännande och jämt samtidigt som det var makalöst fin natur längs med kusten.

Ombord på Dongfeng. Drönarbild i jakten på Brunel. 12 juni, 2018.

Båtarna kommer att runda Skottland mitt på dagen och sedan sätta fart österut mot Göteborg. Och då det väntas det bli ännu mer vind.
– Alla båtar är nära varandra och det handlar helt enkelt om att segla fort. Jag tror på oss för många av de andra måste bevaka motståndare och ta hänsyn till poängtabellen, men vi har inget att förlora.

Inför den tionde etappen från Cardiff till Göteborg ledde Dongfeng Race Team den totala poängtabellen med ett poäng framför MAPFRE och tre poäng framför holländska Team Brunel.

– Upploppet blir otroligt spännande för som det är nu kan vi nästan sträcka ut handen och ta i de andra båtarna. Det kommer blåsa upp en hel del och gå fort de sista timmarna. Vi ger allt vi har och jag ser fram emot att möta alla fans hemma i Göteborg, säger Martin Strömberg.

Målgången i Göteborg är just nu beräknad till sent torsdag kväll. En mer exakt tid kommer att meddelas under torsdag morgonen.

OBS! Race Village öppnar torsdag 14 juni klockan 14.00 – om båtarna kommer till Göteborg utanför våra schemalagda öppettider så kommer vi att hålla området öppet för besökare som vill ta emot seglarna.


Publicerat för 6 månader sedan