GBG Logo
  • en

Så följer du Volvo Ocean Race

Det finns många sätt att följa spänningen i Volvo Ocean Race under den 45 000 sjömil långa tävlingen runt jorden.

Bilden: Race Control i Alicante sköter all kommunikation med båtarna. 

Trots att lagen i Volvo Ocean Race ofta befinner sig långt ute på havet och seglar i extrema väderförhållanden kan publiken komma nära det som händer ombord. På varje båt finns en person som har rollen Onboard Reporter, och deras roll är att rapportera seglarnas historia i bilder, filmer och texter. De får inte hjälpa till att segla båten och varje dag skickar de färskt material till tävlingens högkvarter i Alicante via satellitkommunikation.

Deras material kan sedan spridas till tidningar och Tv-stationer runt om i världen. Det delas också på tävlingens hemsida, på den här hemsidan och i sociala medier.
Facebook 
Twitter: @volvooceanrace 
Instagram @volvooceanrace
Youtube

Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad är att ladda ner tävlingens app. Där finns en ”Race Tracker”, en karta som visar var båtarna befinner sig, väderrapporter och ställningen i tävlingen. Positionsrapporen uppdateras flera gånger dagligen och kan finns också på tävlingens hemsida – www.volvooceanrace.com

Ladda ner tävlingens app! 

Om man vill ”nörda ner sig” ordentligt kan man också följa tävlingens expertpanel på Twitter @RaceExperts

Man kan också följa sitt favoritlag eller favoritseglare på sociala medier. Till exempel kan man lära känna Martin Strömberg via hans Facebook, Instagram och Twitter.
Facebook
Twitter: @StrombergMartin
Instagram: @StrombergMartin


Publicerat för 7 månader sedan