GBG Logo
  • en

Pepperland spelar i Race Village

Pepperland har blivit kallade för ”världens bästa Beatlestolkare”.
Det hyllade Göteborgsbandet spelar på Lilla Scenen i Race Village ikväll klockan 19.30.

Det var inte för inte som ”Den femte Beatlen”, Beatles legendariska producent George Martin, spontant utsåg Pepperland till ”världens bästa Beatlestolkare” i samband med en spelning i Liverpool Philharmonic Hall för några år sedan. Pepperland har musiken i fokus, och spelar all Beatlesmusik inklusive den senare repertoaren som Beatles aldrig spelade från scen. För att kunna återskapa magin i varje period av Beatles musik så finns alla ingredienser på plats – med stor musikalisk respekt återgivet not för not, stämma för stämma. Och framför allt har bandet hittat det viktigaste: nerven och glädjen i det ikoniska bandets musik.

Tribute-bandet drar sig inte för att återskapa ”I Am The Walrus”, Strawberry Fields Forever”, Penny Lane” och ”Magical Mystery Tour” – för att nämna några låtar som tidigare inte var möjliga att spela utanför studions väggar – live på scen. Inräknat den tidigare sättningen har bandet besökt den årliga Liverpoolfestivalen Beatle Week mer än tio gånger, och är numera invalda i Beatle Week Hall Of Fame.

I höst är Pepperland åter aktuella i Stadsteaterns nypremiär av ”Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” tillsammans med Adde Malmberg. Föreställningen genomfördes inför 13 utsålda salonger på Stadsteatern under hösten 2017.

Bandet kliver upp på Lilla Scenen i Race Village klockan 19.30 fredagen den 15 juni för att spela musik som spänner över hela Beatles karriär, från 1960-1970.


Publicerat för 7 månader sedan