GBG Logo
  • en

Nästa stopp – Cardiff

Idag startar den nionde etappen av Volvo Ocean Race från Newport, USA till Cardiff, Wales. Tävlingen går nu in i ett avgörande skede och i delsträckan över Atlanten står dubbla poäng på spel.

Delsträckan över Atlanten är 3300 sjömil lång. Eftersom den snabbaste vägen över Atlanten är en nordlig bana kommer det också att bli en kall och blåsig seglats. Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic är laddad för att ge sig iväg.
– Vi seglade riktigt bra under etappen till Newport men föll på mållinjen och missade den topplacering som jag tyckte att vi förtjänade, säger Martin Strömberg. Det märks tydligt på hela laget att vi nu vill visa att vi kan slåss om pallplatserna i Cardiff.
– Det kommer bli en tuff och väldigt intensiv segling och alla vet hur avgörande det blir nu med dubbla poäng på den här etappen.

Även om hans lag inte är inblandad toppstriden i tabellen menar Strömberg att laget vill visa hur mycket bättre de blivit sedan tävlingen startade i Alicante i oktober.
– Vi har haft en brant utvecklingskurva och jag är väldigt stolt över att vara en del av det här unga teamet. Det hade betytt mycket för oss att kunna avsluta tävlingen med några pallplatser.

Spanska MAPFRE leder tabellen, tre poäng framför kinesiska Dongfeng Race Team. För att Team Brunel ska kunna blanda sig in i kampen och totalsegern måste de helst vinna samtidigt som konkurrenterna slutar långt bak. Efter Cardiff återstår etappen till Göteborg och den avslutande delsträckan till Haag.

Följ direktsändningen från starten i Newport på www.volvooceanrace.com!


Publicerat för 7 månader sedan