GBG Logo
  • en

Så tar du dig till Frihamnen

Idag klockan 14.00 slår vi upp portarna för Race Village. Vi väntar ivrigt på att ta emot Volvo Ocean Race-båtarna som väntas komma till Göteborg sent ikväll. Race Village stänger klockan 21.00 men om båtarna kommer senare öppnar vi området för de fans som vill ta emot seglarna. En annan höjdpunkt i dagens program är invigningen på Stora Scenen klockan 17.00.

 

Hitta till Race Village i Frihamnen

Evenemangsområdet Race Village ligger på Södra Frihamnspiren, 900 meter från Göteborgs Centralstation. Hit tar du dig enkelt till fots eller med cykel. I övrigt rekommenderas kollektivtrafiken då det råder begränsad framkomlighet med egen bil eller båt.

Kollektivtrafik till evenemangsområdet:

Färja

Det går en färja från Stenpiren till Race Village löpande under evenemangets öppettider –  och med färjan är det fria resor.

Buss

Under hela Volvo Ocean Race-veckan går det elbussar direkt från hållplatsen Nordstan till Volvo Ocean Race-entrén. Dessa går var 10:e minut under evenemangets öppettider.
På bussen gäller Västtrafiks biljetter.

Med busslinje 16, 16X, 31, 45, 55 och 58 tar du dig nästan ända fram till Race Village entré. Du stiger av vid hållplatsen Frihamnsporten – för aktuell tidtabell se www.vasttrafik.se

Spårvagn

Spårvagn 5, 6, 10 och 13 tar dig till hållplatsen Frihamnen. Följ sen skyltningen till Race Village, ca 5 min promenad. Följ skyltningen!

Bil och båt

Vi avråder både från att ta egen bil eller båt till evenemanget eftersom det kommer att vara svårt att ta sig fram och hitta parkering/hamnplats. Vi kommer inte erbjuda några parkeringsplatser i Frihamnen utan hänvisa till Nordstans parkeringshus samt Lindholmen.

Det kommer heller inte att finnas några förtöjningsmöjligheter för privata båtar på evenemangsområdet och privat båttrafik kommer inte att tillåtas i Frihamnen under evenemanget. När det gäller gästhamnarna hänvisar vi främst till Lilla Bommen och Långedrags Teknik.

Information till båtförare som följer tävlingen på havet

Att ge sig ut med sin egen båt är en fantastisk möjlighet att komma nära spänningen på havet. Men för dig som gör detta finns det en rad säkerhetsregler att hålla sig till. Läs mer i broschyren nedan.
OBS! Kom också ihåg att det finns begränsade möjligheter att komma långt in i hamninloppet med egen båt så om man vill uppleva folkfesten i Frihamnen direkt efter seglingen bör man välja att hålla sig på land.


Publicerat för 4 månader sedan