GBG Logo
  • en

Härliga barnaktiviteter i programmet

Volvo Ocean Race är en folkfest för alla åldrar. I programmet finns det fullt av aktiviteter och underhållning för våra yngre besökare och deras vuxna – eller vad sägs om barnteater, cirkus, prova-på-segling och ett stort barnområde.

Längst ut på piren finns Happy Land – ett stort familjeområde som arrangeras av vår partner Stena Line. Här finns massor av tävlingar och prova-på-aktiviteter, ett litet Legoland, Volvos Pedal Cars och en värld full av pussel och pyssel. Varje dag kommer tumlaren Happy och då får alla barnen chansen att dansa och kramas tillsammans.

Happy World är öppet 10-18 alla dagar (utom torsdag, öppet 14-18).

Det blir också fantastisk barnteater från Alfons Åbergs Kulturhus. Fritt tolkad efter Anna Bengtssons bok Farfars mammas soffa arrangeras en föreställning på Lilla scenen med musik, dans och tidstypiska kläder både lördag och söndag. Föreställningarna är en insats för att Göteborg ska bli staden där vi läser för våra barn och en del i Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Farfars mammas soffa – Lördag 16/6 11.00 och Söndag 17/6 11.30

Barn kan också lära sig cirkuskonster med hjälp av Cirkus Unik. Cirkus Unik finns i sju stadsdelar i Göteborg med syftet att barn ska få chansen att möta nya vänner genom cirkus, lekar och andra aktiviteter. Under Volvo Ocean Race är det fritt fram att prova på jonglering, styltor och trampolin och Cirkus Unik kommer dessutom arrangera en cirkusworkshop under fredag och lördag.

Cirkusworkshop med Cirkus Unik – Fredag 15/6 12.00 och Lördag 16/6 12.00

Volvo Ocean Race har stort fokus på hållbarhetsfrågor och där vill vi såklart också inkludera när vi pratar om plast i havet. Ett projekt under eventveckan är ”Optimist för havet – ett projekt mot marin nedskräpning”. Bakom projektet står Svenska Seglarförbundet, Sjöräddningssällskapet och Håll Sverige Rent. I Optimist för havet-montern finns flera roliga aktiviteter riktade mot barn för att sprida de viktiga budskapen, bland annat utmaningen ”Pricka skräpet”. Dessutom kan besökarna vinna priser genom att plocka skräp och lämna det vid montern.

Optimist för havets monter finns i Mässområdet och är öppet varje dag

Det finns många fler spännande programpunkter att upptäcka – läs mer här! 


Publicerat för 6 månader sedan