GBG Logo
  • en

Elbussen ElectriCity inspirerar på Volvo Ocean Race

Under Volvo Ocean Races hamnstopp i Göteborg kan besökarna hoppa på miljövänliga elbussen ElectriCity inne i Race Villages entrébyggnad.

ElectriCity är ett
 forskningsprojekt som sedan starten 2013 utvecklar, synliggör och utvärderar olika typer av lösningar för en hållbar stadstrafik. ElectriCity är inte bara ett miljövänligt alternativ utan också ett klockrent exempel på en vision om framtidens hållbara stad. När besökare kliver av ElectriCity i Race Villages entré får de direkt se ljus och grönska och ta del av ElectriCitys framtidsvisioner.
– Vi vill ge besökarna en uppfattning om hur elektrifierade transporter på ett avgörande sätt kan bidra till att förändra och utveckla våra städer till det bättre. Med renare luft och mindre störande ljud får vi en lugnare och hälsosammare miljö som inspirerar till en hållbar livsstil, säger Niklas Gustafsson, ordförande i ElectriCity och medarbetare på AB Volvo.

En mer elektrifierad trafik möjliggör byggandet av bostäder i områden där buller och avgaser tidigare satt käppar i hjulen för nybyggnationer. Med ElectriCity kan transporter genomföras under behagliga och väldigt tysta förhållanden. Fler exempel på elektrifieringens potential och bakomliggande teknik visas vid busshållplatsen i Race Villages entré. Där återfinns också en speakers corner, där representanter från ElectriCity finns tillhands för att berätta mer om projektet och svara på frågor.

Under hamnstoppet i Göteborg rullar elbussen mellan Nordstan och Frihamnen i tiominuterstrafik. Läs mer om hur du tar dig till Race Village med kollektivtrafik eller gratisfärjan från Stenpiren här! 


Publicerat för 6 månader sedan