GBG Logo
  • en

ETT HÅLLBART EVENEMANG

TILLSAMMANS KAN VI BEKÄMPA PLASTFÖRORENINGAR I HAVET!

Göteborg ska vara en hållbar stad, öppen för världen och staden har höga hållbarhetsambitioner såväl ekonomiskt, ekologiskt som socialt. Detta ska även genomsyra Volvo Ocean Race Gothenburg Stopover 2018.

Hamnstoppet vill uppmärksamma och påverka det växande problemet med plastföroreningar i havet, och som en del i detta arbete kommer hamnstoppet Göteborg att kraftigt reducera plast för engångsbruk samt endast erbjuda kranvatten och ej vatten på flaska.

På den här sidan kan du kunna läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet i samband med Volvo Ocean Race Göteborg 2018 – och få tips på vad du kan göra i din vardag för att bekämpa plastföroreningar i havet!

ANTA UTMANINGEN – BEKÄMPA PLAST I HAVET!

Privatpersoner, organisationer, företag och myndigheter – alla kan vi bidra till att skapa en bättre havsmiljö genom att bekämpa plast i havet.

Via länken kan du läsa mer om hur just du, ditt jobb eller din organisation kan bidra till att lösa problemet och hur ni kan påverka er omgivning. Kanske kan ni anordna en strasstädning, återvinna mer plast eller påverka beslutsfattare. Klicka på länken för att anta Volvo Ocean Race utmaning och var en del av kampanjen Clean Seas – Turn the Tide On Plastic!

ANTA UTMANINGEN

– Bekämpa plastföroreningar i havet!

UTBILDNINGSMATERIAL FÖR SKOLOR

Volvo Ocean Race har tagit fram utbildningsmaterial om hur vi tillsammans kan bekämpa plast i havet. Materialet består av fyra kapitel som kan användas i skolor för barn mellan 6-12 år:

Kapitel 1: Vad är Volvo Ocean Race?
Kapitel 2: Plastföroreningar i havet – vad är det?
Kapitel 3: Så bekämpar vi plast i havet!
Kapitel 4: Mitt positiva plastavtryck

Materialet betår av läseböcker och övningsblad för olika åldersgrupper. Det finns tillgängligt att ladda ner gratis på tävlingens hemsida!