GBG Logo
  • en

MARTIN STRÖMBERG

AMBASSADÖR FÖR VOLVO OCEAN RACE GÖTEBORG 2018

Seglaren Martin Strömberg från Göteborg är ensam svensk i startfältet för Volvo Ocean Race 2017-18.

– Det är en är ära att vara ambassadör för hamnstoppet i Göteborg och jag vill hjälpa till att uppmärksamma folkfesten i Frihamnen, säger Martin Strömberg.

Martin Strömberg, 35 år, ger sig nu in i sitt fjärde Volvo Ocean Race. Han var med för första gången med den nordiska besättningen Ericsson 3 i Volvo Ocean Race 2008-09. Därefter vann han tävlingen med det franska laget Groupama och i den senaste upplagan gick han i mål i sin hemstad Göteborg 2015.

– Att gå i mål hemma och tas emot av publiken i Frihamnen är ett av de största ögonblicken i min karriär. Men då fick vi ingen bra placering och självklart vill jag vinna etappen till Göteborg nu.

Martin Strömberg kommer nu att segla med laget Turn the Tide on Plastic, ett ungt lag som består av lika många män som kvinnor och som seglar under Förenta Nationernas flagga. Laget vill med sitt deltagande i tävlingen lyfta fram FN:s kampanj Clean Seas: Turn the Tide on Plastic som bekämpar plastföroreningar i havet. Att kappsegla runt jorden är en unik upplevelse, inte minst för att man får ta del av andra kulturer i andra hamnstopp.

– Jag tror att göteborgarna kan visa städer som Bangkok, Auckland och Kapstaden hur man tar emot Volvo Ocean Race. Som ambassadör för hamnstoppet vill jag locka fler människor till att vara en del av folkfesten.

Som officiell ambassadör för hamnstoppet i Göteborg kommer Martin Strömberg bland annat att lämna rapporter från havet till den här sidan och till Volvo Ocean Race Göteborgs sociala medier.